Moss kulturhus

Parkteateret og Samfunnshuset utgjør til sammen Moss kultur-hus, som begge hadde store behov for vesentlige oppgraderinger. Hersleth Entreprenør har for Moss kommune totalrehabilitert og utvidet Parkteateret, mens Samfunnshuset er omgjort til en blackbox med oppgradering av tekniske anlegg.

– For å få hit de artistene vi ønsker oss, var det det viktig å få gjort noe med scenefasilitetene i Parkteateret. Også Riksteateret hadde krav, spesielt til scenebredde og -dybde, forteller leder i prosjetavdelingen i Moss Kommunale Eiendomsselskap KF, Bjørn Erik Haugmo. Innvesteringene gjør at Parkteateret nå tilfredsstiller Riksteaterets krav og retningslinjer for et regionalt kulturhus.

Samfunnssalen er en del av Rådhuskomplekset som sto ferdig i 1974. Nå er den eksisterende salen oppgradert til en moderne blackbox med stort og moderne sceneareal og løsninger som er fleksible. På plass er et skyveamfi med 198 sitteplasser, nytt gulv og sceneteknisk utstyr. Langs alle vegger er det montert sorte, motoriserte blendingsgardiner.

– Alt ble revet inn til skallet, forklarer Hersleth Entreprenørs prosjektleder Thomas Thorkildsen. – Vi har lagt inn ny ventilasjon og nye rør- og elektroinstallasjoner, og alle flater er rehabilitert. Tilhørende rom er oppgradert, som Green Room, skifterom og garderober. Også kantine og vrimlearealer er oppgradert.

Les hele artikkelen og se bilder på bygg.no.

Tags: No tags